Hoe kom ik als ZZP'er aan opdrachten binnen de bouwsector?

Netwerk

Om als ZZP'er of Freelancer aan de slag te gaan is een goed Netwerk belangrijk. Als startende ondernemer komen de eerste opdrachten vaak uit je eigen netwerk. Bouw dus aan een goed eigen Netwerk. Zij zijn immers jouw mond-op-mond reclame. Vooral in de particuliere sector is deze mond-op-mond reclame belangrijk. Zij vertegenwoordigen jouw bedrijf bij anderen. Heel belangrijk dus! 

Bouw aan jouw Netwerk! 

Bouw ook aan relaties met aannemerijen en andere eenmanszaken. Door samen te werken kun je als zelfstandigen in de bouw groter projecten aan tegen vaak concurrerende prijzen. Binnen projecten kan 1 bedrijf fungeren als  hoofd aannemer. De andere partijen factureren aan de hoofdaannemer, als onderaannemer. 

Opdrachten via online netwerken! 

Als zelfstandige ( zzp'er in de bouw) heeft het vaak zin om jou bedrijf onder de aandacht te brengen binnen "online netwerken". Deze platformen werken als een marktplaats en zorgen dat vraag en aanbod binnen de bouw sector bij elkaar komen. Doe er vooral je voordeel mee. Je kunt als zelfstandige actief reageren op opdrachten, of kijken waar mogelijke opdrachten te vinden zijn. Dit is waardevolle informatie voor jou en jou bedrijf. Er zijn verschillende platformen voor de bouw. Kijk goed wat de toegevoegde waarde is van zo'm platform. Vraag en aanbod sites werken vaak als een race-to-the-bottom en zetten prijzen onder druk. Uitgebreide platformen zorgen ook voor digitale-mond-op-mond reclame. 

Digitale mond-op-mond reclame.

Wanneer je jouw bedrijf binnen een online Netwerk inzet, zijn er veel voordelen. Het vergroot jou kans op opdrachten aanzienlijk! 

Voorbeeld: 

Een mogelijke klant heeft een opdracht. Deze mogelijke opdrachtgever verteld zijn (ver)bouw plannen aan iemand uit jouw Netwerk. Deze persoon verteld dan wat jou kwaliteiten zijn. En verteld daarbij jouw naam en-of bedrijfsnaam. De mogelijke klant, gaat online zoeken naar jouw bedrijf. Maar krijgt tegelijkertijd allerlei voorgestelde advertenties en kan jou bedrijf NIET vinden. Helaas, daar gaat een warme opdracht, zonder dat jij dat weet! 

Wanneer jij jouw bedrijf online laat vertegenwoordigen: dan worden jouw kansen aanzienlijk vergroot! Immers je ben "online vindbaar". Zoals de gouden gids dit vroeger deed.