ZZP'er en Freelancers uit de Bouw

In de bouw is de ZZP’er niet meer weg te denken. Het aantal ZZP'ers in de bouwsector ligt tot ver boven de 100.000 vakmensen. ZZP’ers, Freelancers en kleine ondernemers zijn in alle lagen van de bouwsector vertegenwoordigd. Van ZZP klusjesman tot freelance uitvoerder. 

Vakmensen

ZZP’ers in bouwsector zijn vaak het werken onder een baas beu. Hun talenten en vakkennis zetten zij vaak in binnen zowel projecten van grotere opdrachtgevers als de particuliere sector. Hierbij worden zij vaak ingezet op hun specifieke talenten en specialisaties. In de bouw draait het immers om efficiëntie en kwaliteit.  

Werken op projecten.

De bouwsector trekt weer aan. De vraag naar goed geschoold vakkrachten groeit. Vooral kansen voor de ZZP’er in de bouw wanneer zij een specialisatie beheersen. Aanbod van projecten verloopt veelal via platformen en bemiddelingskantoren. Deze platformen en bemiddelingskantoren zorgen dat de opdracht binnen de juridische kaders wordt afgewikkeld. Wanneer je als ZZP’er besluit je in te schrijven zorgen zij tevens voor de digitale mond tot mond reclame en stellen de juiste profielen voor. Om in aanmerking te komen voor opdrachten op grotere projecten is het tarief meestal geen doorslaggevende factor. Beschikbaarheid, efficiëntie, kwaliteit en specialisatie wel. Zorg als Bouw ZZP’er of freelancer voor een goed overzicht van wat jouw talenten zijn. Heb je referenties? Prima, dit kan net de doorslaggevende factor zijn.

Particuliere Sector.

Wanneer bouwprojecten stilvallen, blijven er nog genoeg opties over in de particuliere sector. ZZP’ers en freelancers die willen samenwerken in een bouwteam maken nog goede kansen. De particulier legt graag zijn wensen en eisen bij 1 persoon neer. Werk dus samen met loodgieters, elektriciens, schilders en stukadoors. Binnen een bouwteam kun je onderling afspraken maken over wie de hoofdaannemer is en de onderaannemer stuurt zijn factuur dan naar de hoofdaannemer. 


 

Bekijk meer bouw: