25 Latest Articles Nieuwsoverzicht  |  Archief  |  Zoeken


Toch geen invoering minimum uurtarief

Door ZZPedia B.V. op 23 september 2020

Het vorig jaar aangekondigde minimumuurtarief voor zzp’ers is van de baan. De maatregel zou voor veel onduidelijkheid zorgen, een te grote administratieve last zijn, geen draagvlak hebben en niet handhaafbaar en uitvoerbaar zijn voor de overheidsdiensten die bij de maatregel betrokken zijn.

Dat schreven minister Koolmees en staatssecretaris Vijlbrief maandag 13 juli 2020 in een brief aan de Tweede Kamer. De minister en staatssecretaris hebben de conclusie getrokken dat het voor opdrachtgevers en -nemers te complex is om een juist en kloppend uurtarief te berekenen. Met name de verwerking van (relevante) directe en indirecte kosten in het uurtarief zorgde voor flink wat hoofdbrekens.

“Bij het invoeren van een minimumtarief is het noodzakelijk om te regelen voor welke uren dit minimumtarief geldt en met welke kosten bij de berekening van het minimumtarief rekening wordt gehouden”, schrijven de minister en staatssecretaris.

Omdat er geen eenvoudig toepasbare regels voor te bedenken zijn zouden alle zzp’ers te maken krijgen met onduidelijkheden, waar de invoering van het minimumuurtarief eigenlijk bedoeld was om meer duidelijkheid te bieden.
(bron: Nu.nl)

Geplaatst in: Nieuws

Ga naar nieuwsoverzicht

Reacties:

Wees de eerste die een reactie plaatst!

Plaats reactie

Only registered users may post comments.