25 Latest Articles Nieuwsoverzicht  |  Archief  |  Zoeken


Hellup! Mijn klant betaalt niet...

Door ZZPedia op 16 september 2020

Je hebt een nieuwe klant binnengehaald. Je stuurt de onbetaalde factuur naar de nieuwe klant, maar een betalingsbevestiging blijft uit. Het blijft wel erg lang stil en je klant is moeilijk te bereiken. Het blijkt dat de klant problemen heeft met zijn onderneming en vraagt daarom faillissement aan. Maar wat gebeurt er nu met de onbetaalde factuur als je niet verzekerd bent?

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering die jou als ondernemer beschermt tegen het risico dat je debiteur je product of dienst niet kan betalen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je debiteur failliet gaat. Met een kredietverzekering ben je daartegen verzekerd.

Ben je niet verzekerd tegen het risico op faillissement, dan kom je nadat je debiteur failliet gaat terecht bij een curator. Met de middelen die de failliete onderneming nog heeft probeert de curator zoveel mogelijk rekeningen te betalen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen preferente en concurrente facturen. Preferente facturen hebben voorrang, denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst en banken. De factuur dat je hebt opgestuurd naar de failliete onderneming valt onder concurrente facturen. Deze facturen worden pas betaald als alle preferente facturen betaald zijn. In de praktijk gebeurt dit vaak niet, omdat er niet genoeg middelen over zijn om de concurrente facturen te betalen na het faillissement. Een kredietverzekering verzekert je op dit risico.Gemiddeld wordt er 90% van je factuurbedrag verzekerd. 

Een kredietverzekering met factoring

Met factoring ben je verzekerd tegen het risico op faillissement en wanbetaling. Daarnaast neemt de factoringmaatschappij de facturen van je debiteuren over en betalen ze je binnen één uur uit. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over je debiteuren en kan lekker doorgaan met ondernemen.

Meer weten? PayFix is partner van Zzpedia en levert bovenstaande diensten tegen gunstige tarieven. 


Ledenvoordeel

Geplaatst in: Financieel

Ga naar nieuwsoverzicht

Reacties:

Wees de eerste die een reactie plaatst!

Plaats reactie

Only registered users may post comments.