25 Latest Articles Nieuwsoverzicht  |  Archief  |  Zoeken


Zelfstandigen Bouw komt met AOV-fonds voor zzp’ers

Door ZZPedia op 28 januari 2019 (Verzekeringen)

Zelfstandigen Bouw, de organisatie voor zzp’ers in de bouwsector, heeft een eigen vangnet opgezet voor leden die ziek of arbeidsongeschikt worden. Dat moet een betaalbaar alternatief worden voor de meestal dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die verzekeraars bieden.

Het fonds AOW Bouw is vergelijkbaar met een broodfonds, waarbij een (vaak) beperkt aantal zelfstandigen samen een pot opbouwen die uitkeert bij ziekte. ‘Eindelijk een oplossing voor zzp’ers in de bouw waar verzekeraars niet aan willen beginnen: iedereen wordt geaccepteerd, iedereen mag meedoen, ook na je 60e’, zegt voorzitter Charles Verhoef. Deelnemers aan het fonds AOV Bouw betalen een bedrag van € 150 of € 350 per maand. In het eerste geval wordt bij ziekte twee jaar lang netto € 2.150 per maand uitgekeerd, in het tweede geval is de uitkering € 2.350 gedurende vijf jaar. Er geldt een wachttijd van twee maanden. Wie een uitkering ontvangt, blijft daarnaast de maandelijkse inleg betalen. 

Schenking

AOV Bouw spreekt liever van een schenking dan van een uitkering. Over de schenking hoeft geen belasting te worden betaald en de maandelijkse inleg is niet fiscaal aftrekbaar. Deelnemers bouwen een saldo op, dat wordt uitgekeerd bij beëindiging van het lidmaatschap.

60-plussers

Het fonds is extra aantrekkelijk voor 60-plussers. Kiezen zij voor een schenkingsperiode van vijf jaar, dan krijgen zij een schenking totdat ze de AOW-leeftijd bereiken. Veel zelfstandigen hebben geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid. De vaak hoge premies – zeker voor ondernemers in de bouw – vormen een grote drempel. De overheid kijkt samen met verzekeraars naar mogelijkheden om een oplossing te bieden, maar dat duurt Zelfstandigen Bouw te lang.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Meer informatie over AOV   Maak gebruik van de aanbieding

Geplaatst in: Nieuws

Ga naar nieuwsoverzicht

Reacties:

Wees de eerste die een reactie plaatst!

Plaats reactie

Only registered users may post comments.