Profiel foto van Pieter

Busy with News

Pieter Buss
Ontdek en beleef
Utrecht, Utrecht, Nederland

Talenten

  • Schrijfvaardigheid
  • Creativiteit
  • Flexibiliteit
  • Engels

Over Pieter Buss en Busy with News

36-jarige mediadeskundige en freelance journalist, met veel ervaring bij kranten (zowel regionaal als landelijk) en tijdschriften. Als nieuwsjager veel verslag gedaan van incidenten en rampen (drama rond prins Friso, moord op Els Borst). Ook vanuit Australië en Nieuw-Zeeland reportages en verhalen geleverd, onder meer over de overstromingen in omgeving Brisbane en Melbourne.
Momenteel richt ik me vooral op sportieve, avontuurlijke verhalen. Belicht bijzondere, nog onderbelichte sporten/disciplines, zoals canicross en de sledehondenwereld. Behalve een verhaal kan ik ook film en foto leveren. Onlangs een speciale camjo-cursus gevolgd om me daarin te bekwamen. Verder heb ik de beschikking over een montageprogramma (Première Pro).
Inzetbaar voor freelance klussen in binnen- en buitenland. Verder in te huren als spreker. Kan bijvoorbeeld praten over veranderingen in de journalistiek (in de anderhalf jaar dat ik in 't buitenland zat, heeft social media zich ontzettend ontwikkeld), over het schrijven van een functioneel persbericht, etc. Alles in overleg


Dit profiel is 1183 x bekeken